De heer Joop Stoop is een op en top tennisser. Hoewel hij met de sport heel toevallig in aanraking kwam. Zijn ouders konden het nooit betalen. Gedurende de crisis was zijn vader werkeloos en waren zij erg arm. Toen de heer Stoop op de lagere school zat, speelde hij met een vriendje naast een tennisbaan. Plotseling hoorde hij een mevrouw roepen of hij de tennisbal wilde teruggeven. Toen hij dat deed, werd aan hem gevraagd of hij elke woensdagmiddag en in het weekeinde ballen wilde rapen voor een kwartje per uur. Een gigantisch bedrag voor een kind van die tijd. Uiteraard wilde de jonge Stoop dat wel, maar moest het bedrag direct inleveren aan zijn moeder.
Van het één kwam het ander. De heer Stoop werd idolaat van de sport en de elitaire dames en heren tennisser veranderden zijn naam van Joop naar Johan. “Dat klonk wat netter”. Wat later werd hij ballenjongen bij de indertijd bekende tennisleraar Wijnands, die hem ook een balletje leerde slaan. Daarnaast werd hij grounds-man bij Eilers op de zuidelijk wandelweg. Eilers raadde hem ook aan om te tennissen, Stoop had talent. Als assistent-trainer bij /eilers mocht hij ook de cursus tennisleraar bij de knltb volgen. In 1947 werd de heer Stoop gediplomeerd tennisleraar en daarmee tennisprof. Een echte succes-story: een arbeidsjongen in de destijds glamour van de tenniswereld.
Vanaf 1966 was hij de eigenaar van tennispark Randwijck. Toen hij de banen overnam waren ze volkomen verwaarloosd. Met een tien-jaren-plan hebben ze er wat van gemaakt en nu is het één van de mooiste parken die hij kent. De heer stoop heeft in zijn tijd een schuur geplaatst bij binnenkomst van het park. Deze schuur wordt nog steeds gebruikt voor allerlei materialen om het park schoon en netjes te houden.
De heer Stoop heeft het park verkocht in 1990 aan de Roelvink. Stoop bleef daarna nog volop tennissen. Zoals Tommy Cooper overleed op het podium, zo heeft de heer Stoop zijn laatste adem uitgeblazen op het tennispark van Randwijck tijdens het spel. Vandaag de dag hangt er in het clubhuis een collage te herinnering aan de Joop Stoop met foto’s.